Tweede spoortraject

Wanneer een werknemer langdurig ziek is geweest, zal de werknemer re-integreren bij zijn of haar huidige werkgever. Wanneer dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de werknemer vanwege de ziekte eerdere werkzaamheden niet meer uit kan voeren, zal er gezocht worden naar aangepaste werkzaamheden. Als blijkt dat dit ook niet mogelijk is, komt de werknemer in het zogenoemde tweede spoortraject. Een tweede spoortraject staat voor een re-integratie bij een andere werkgever. De belangrijkste onderdelen van zo’n traject zijn ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan, evenals coaching en het opstellen van een persoonlijk actieplan.

Tweede spoortraject door NCMconsult

Het inzetten van een tweede spoortraject is wettelijk verplicht voor de werkgever en dit traject kan op zijn vroegst worden ingezet na acht weken verzuim. NCMconsult is gespecialiseerd in het re-integratietraject tweede spoor en kan u helpen om uw werknemer bij een andere werkgever te re-integreren. Uw werknemer komt circa zes maanden onder begeleiding van een van onze coaches te staan. Deze coaches zullen zowel advies geven als helpen bij het zoeken van een nieuwe baan. De belangrijkste onderdelen van dit traject zijn:

  • Het in kaart brengen van persoonlijke eigenschappen, competenties, sterktes en zwaktes;
  • Het verkennen van de arbeidsmarkt en het bepalen van een realistische zoekrichting;
  • Het maken van een persoonlijk actieplan;
  • Ondersteuning bij sollicitaties en het opstellen van een aantrekkelijk CV.

Hiernaast werken wij aan de hand van de voorkeuren en wensen van uw werknemer met gerichte oefeningen en coachingsgesprekken. Wij helpen om dit traject succesvol af te sluiten en uw werknemer succesvol te laten re-integreren op de arbeidsmarkt.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over het tweede spoortraject of over onze andere diensten als loopbaanadvies en verzuimbegeleiding? Neem dan direct contact met ons op! Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor u of uw bedrijf.

Volg ons ook op LinkedIn!