Plan van aanpak

Ieder bedrijf heeft met ziekteverzuim te kampen. Het begeleiden van werknemers die langdurige ziek zijn kan veel tijd vergen. Daarnaast begrijpen wij dat dit onbekend terrein voor u kan zijn. Echter heeft u als werkgever een aantal verplichtingen tijdens het ziekteverzuim van uw werknemers. Zo moet u onder andere samen met uw werknemer een plan van aanpak opstellen. Gelukkig hoeft u dit niet alleen te doen! NCMconsult biedt namelijk verzuimbegeleiding en kan u hier dan ook mee helpen. Graag vertellen we u hier meer over!

Wat is een plan van aanpak?

Wanneer uw werknemer thuis zit vanwege ziekte bent u verplicht uiterlijk in de achtste week van de ziekte een plan van aanpak op te stellen. Hierin staat hoe uw werknemer zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk kan. Hierbij is het allereerst belangrijk om te bepalen of uw zieke werknemer weer in zijn of haar huidige functie kan treden of dat u (tijdelijk) een andere functie kunt aanbieden. Daarnaast kijkt u samen met uw werknemer hoe hij of zij weer kunt gaan werken. Zo kunt u bijvoorbeeld het werk of de werkplek aanpassen, gebruik maken van loopbaanbegeleiding of therapiesessies inlassen.

NCMconsult kan u ondersteunen

Als werkgever heeft u veel verantwoordelijkheden tijdens de re-integratie van uw werknemer. Gelukkig staat u er niet alleen voor! Door NCMconsult in te schakelen schakelt u een partij in die u in het gehele proces kan bijstaan. Zo bieden wij onder andere verzuimbegeleiding, hulp bij re-integratie en kunnen wij u adviseren over duurzame inzetbaarheid. Wanneer u ervoor kiest om onze experts in te schakelen garanderen wij u goede begeleiding bij verzuim, een snelle terugkeer op de werkvloer en de grootste kans op blijvende inzetbaarheid!

Meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op!

Wilt u meer weten over het opstellen van een plan van aanpak of over onze dienstverlening? Neem contact met ons op!

Volg ons ook op LinkedIn!