Martha (47 jaar)

“Ik heb vijftien jaar lang gewerkt bij een opleidingsinstituut voor de zakelijke dienstverlening. Na een reorganisatie kon ik kiezen om mee te gaan of vrijwillig te vertrekken. Omdat ik in mijn nieuwe functie niet voldoende uitgedaagd zou worden, heb ik voor de vertrekregeling gekozen. Ik moest toen wel op zoek naar een nieuwe baan. Een collega beval me Christien van der Most aan van NCM Consult.

Christien heeft me uitstekend geholpen. Ik was onzeker en twijfelde of ik het wel zou redden op de arbeidsmarkt, maar Christien heeft me vertrouwen gegeven. Ze heeft veel met me gesproken over hoe ik gemotiveerd kon blijven en kon voorkomen na een afwijzing in de teleurstelling te blijven hangen. Christiens grote kracht is de rust die ze uitstraalt, waardoor ik haar volledig vertrouw en ze mij goed kon bereiken.

Christien heeft me ook leren solliciteren, want na 15 jaar loondienst was ik dat echt kwijt. Ze gaf me huiswerk mee en leerde me hoe ik mijn motivatie moest overbrengen in een brief. Ze zocht ook actief naar vacatures voor mij en gaf heel veel praktische tips over hoe ik een baan kon vinden. Zo heb ik samen met Christien ook een LinkedIn profiel aangemaakt.

Uiteindelijk is het met Christiens hulp gelukt om een nieuwe baan te vinden bij een kenniscentrum voor het notariaat. Daar kreeg ik een jaarcontract dat net weer is afgelopen. Helaas verliep de ontbinding van het contract stroef, waardoor ik een maand eerder ben gestopt. Ook in dat proces heeft Christien me een topadvies gegeven, waardoor ik mijn laatste maand salaris heb weten te behouden.

Nu ben ik dus weer op zoek naar werk. Maar met dank aan Christien heb ik het vertrouwen en de motivatie dat ik een baan zal vinden. En als ik merk dat mijn motivatie en vertrouwen bergafwaarts dreigen te gaan, trek ik zeker weer bij haar aan de bel!”

Samenvattend
“Met de hulp van NCM Consult is het gelukt om een nieuwe baan te vinden! Christiens grote kracht is de rust die ze uitstraalt, waardoor ik haar volledig vertrouw en ze mij goed kon bereiken.”

Cees (49 jaar)

“Ik werk als business development manager in de financiële dienstverlening. Onlangs heeft mijn bedrijf besloten te stoppen. Ik ben nu 49 en zit in een periode waarop je gaat bedenken wat je in die laatste 15 à 20 jaar werkzaam leven nog wilt. Moet ik hetzelfde blijven doen of wil ik iets anders? En wil ik voor een baas werken of voor mezelf? In plaats van het allemaal zelf uit te zoeken, leek het me beter om met een loopbaancoach te praten. Via internet heb ik toen een oproep gedaan, waar vier coaches op reageerden. Ik heb met alle vier een introductiegesprek gehad, maar met Christien had ik de beste klik.

Christien heeft een fijne en vriendelijke uitstraling. Ze is rustig en kan heel goed luisteren. Daarbij is ze niet piepjong meer, maar brengt zelf ook veel ervaring mee. Voor mij is dat belangrijk, want als iemand net van de universiteit komt en de kennis alleen uit studieboeken heeft wordt het wat eenzijdig.

Samen hebben we zeven sessies van ongeveer drie uur gedaan, waarin we mijn kernwaarden en ambities, maar ook mijn remmen en blokkades in kaart hebben gebracht. Dat traject was heel waardevol. Niet alleen leerde ik mezelf beter kennen, maar ik kreeg ook de tools om met die weerstanden om te gaan. Christien leerde me dat je negatieve zaken een draai kan geven, waardoor ze positief worden. Haar aanpak was heel gestructureerd, maar er was ook ruimte en flexibiliteit om daarvan af te wijken.

Christien draagt geen pasklare oplossingen aan, maar laat je die zelf bedenken. Dat werkt veel sterker dan als iemand je vertelt wat je moet doen. Je hebt nu eenmaal veel minder aan een oplossing waar je zelf niets aan gedaan hebt.

Uit de sessies werd duidelijk dat ik redelijk goed en gelukkig ben in wat ik al deed. De vraag is of ik dat moet blijven doen voor een werkgever of als zelfstandige ondernemer. Christien heeft me geholpen om die tweede optie ook open te houden. Nu zit ik nog bij mijn werkgever, maar zodra dat ophoudt ga ik kijken wat ik ga doen. Ik zie de toekomst positief tegemoet.”

Samenvattend
“Christien brengt veel ervaring mee en kan goed luisteren. Ze draagt geen pasklare oplossingen aan, maar laat je die zelf bedenken. Dat werkt veel sterker dan als iemand je vertelt wat je moet doen.”

Esther (47 jaar)

“Ik ben lang werkzaam geweest als actrice en regisseuse in de culturele sector. Toen ik hoorde dat de stichting waar ik voor werkte ging stoppen, ben ik op Christien afgestapt om me te oriënteren op een nieuwe baan en uit te zoeken waar mijn sterke punten liggen. Vijf jaar geleden heb ik een opleiding gedaan tot pedagoog en ik wilde kijken of ik in de hulpverlening terecht kon.

De gesprekken met haar waren heel zinvol. Christien sloot goed aan bij mijn vragen en ze snapte mijn behoefte. Ze heeft enorm veel expertise over hoe dingen werken bij bedrijven en instellingen. Haar lesmethode beviel goed, maar vooral haar persoonlijkheid sprak me aan. Christien neemt altijd de tijd voor je. Ze kan erg goed doorvragen en ze is intelligent. Omdat ze als interim manager zoveel heeft gezien en meegemaakt, neem ze heel veel vakkennis mee. Mij gaf dat een geruststellend gevoel.

Christien heeft veel zakelijk inzicht, maar ze is ook heel empathisch. Daarnaast heeft ze veel levenservaring. Die combinatie van empathie, intelligentie en ervaring vind ik bijzonder. Dat tref je niet zo vaak aan in één persoon.

Ik ben een enorme realist, soms zelfs een pessimist. Ik dacht vaak, hoe kom ik ooit aan een baan in de hulpverlening zonder relevante werkervaring? Christien trok zich daar niet zoveel van aan en focuste juist op wat ik wél kon. Ze zei vaak, je moet het gewoon doen! Door me te stimuleren mezelf serieus te nemen, heeft ze me een enorme boost gegeven.

Daarnaast heeft Christien me geholpen met mijn sollicitatiebrieven. Alle vaagheden en zinnen waarin ik mezelf kleiner maakte haalde ze eruit. Uit mezelf had ik niet zo gemakkelijk een sollicitatiebrief naar de hulpverlening geschreven, maar met Christiens hulp heb ik het gewoon gedaan. Meteen na mijn eerste gesprek werd ik aangenomen.

Nu ben ik deels zelfstandige en werk ook twee dagen vast in de week als invalkracht in de hulpverlening. Dat was ook wat ik voor ogen had, dus het traject met Christien is absoluut geslaagd.”

Samenvattend
“Christien heeft zakelijk inzicht, maar ze is ook heel empathisch en heeft veel levenservaring. Die combinatie tref je niet zo vaak aan in één persoon.”

Daan (29 jaar)

“Ik ben op mijn 17e gaan werken bij een callcenter, waar ik op mijn 21e indirect leiding gaf aan 240 mensen. Ik had een goed salaris en weinig verantwoordelijkheid, maar op een gegeven moment zorgden de eentonigheid in mijn werk en de mensen om mij heen voor verveling. Op mijn 26e kwam ik op het punt dat ik iets anders wilde. Toen ben ik een traject ingegaan met Christien, waarbij ik een stuk of zes gesprekken heb gehad. Ik hoopte er via Christien achter te komen wat ik wilde gaan doen.

In eerste instantie gingen we op zoek naar wat voor persoon ik was en waar ik vandaan kwam. We onderzochten mijn normen en waarden en keken terug naar verschillende fases in mijn leven om te zien hoe ik ben geworden wie ik nu ben. Ook keken we naar wat ik belangrijk vind en waar ik energie van krijg. Vanuit die basis onderzochten we concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ik kwam erachter dat ik graag een verantwoordelijke functie wilde in een dynamische omgeving en bij een internationale organisatie. En dat is precies de baan die ik nu heb!

Toen ik met Christien praatte vond ik het lastig om in te schatten hoeveel de gesprekken me opleverden. Maar achteraf is het heel waardevol geweest. Het doet namelijk iets met je als iemand je in beweging wilt zetten, terwijl je zelf twijfelt. Het zorgt ervoor dat je gaat nadenken en beslissingen neemt die je anders zou uitstellen. Christien heeft een bepaalde angst uit de weg geruimd, waardoor ik makkelijker nieuwe uitdagingen aan kon gaan.

Kort na het consult met Christien ben ik van baan veranderd en ben ik gaan werken in de online marketing. Ik heb één jaar bij een MKB bedrijf gezeten en ben daarna een Master bedrijfskunde begonnen. Kort daarna werd ik aangenomen bij een internationale organisatie in de online marketing, als eindverantwoordelijke voor de Benelux. Dat had ik van tevoren nooit durven dromen!

Wat ik heel prettig vind aan Christien is dat ze door haar ervaring een goede kijk op dingen heeft. Ze kan heel goed luisteren en zich ook goed kenbaar maken. Daarbij geeft ze geen pasklare antwoorden, maar stelt ze de juiste vragen zodat je zelf de antwoorden gaat vinden. En ze geeft je het vertrouwen dat je dingen kunt. Dit alles heeft heel concreet bijgedragen aan de keuzes die ik heb gemaakt en de baan die ik nu heb.”

Samenvattend
“Christien geeft je het vertrouwen dat je dingen kunt. De gesprekken met haar hebben heel concreet bijgedragen aan de baan die ik nu heb. Dat had ik van tevoren nooit durven dromen!”