Loopbaanontwikkeling

Om als bedrijf zijnde doelen te kunnen verwezenlijken en succes te boeken, dient u altijd betrokken te zijn bij het welzijn van uw personeel. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op de werkvloer kunnen zich tegenslagen voordoen die de inzetbaarheid van uw medewerkers omlaag halen. Implementeer daarom de doelstelling om loopbaanontwikkeling te bieden aan uw personeel en haal alles eruit wat erin zit!

Goedkoop personeel aannemen ter vervanging van huidige werkkrachten? Welnee!

Voordat u nieuw personeel aanneemt raden wij u aan om te kijken wat u zoal in huis heeft. Een groot aantal bedrijven benut bij lange na niet de volledige potentie van haar personeel en dat is zonde! In plaats van het afschrijven van 45-plussers kunt u hen beter aan uw zij houden en een beroep doen op het recht tot gratis loopbaanontwikkeling voor 45+’ers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat personeel van rond de 50 het meest productief is! Door loopbaanontwikkeling in organisaties aan te moedigen stimuleert u een duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Het belang van loopbaanontwikkeling

Heeft u behoefte aan een loopbaanadvies? Dan kunt u bij NCMconsult terecht. Tijdens een traject dat omme nabij 3 maanden duurt maken wij gebruik van oefeningen, opdrachten en coachgesprekken om u op weg te helpen. Door inzicht te verkrijgen in uw sterktes, zwaktes en wensen kunnen we de pijlen richten op kansen op de arbeidsmarkt die bij u passen. Op deze manier verkrijgt u een helder beeld van wie u bent en wat u in uw mars heeft. Als gevolg hiervan blijft u met een prettig gevoel naar het werk gaan! Klik hier voor meer informatie over loopbaanbegeleiding.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Ons loopbaanadvies traject is zowel beschikbaar voor particulieren als voor bedrijven. Graag gaan wij samen met u aan de slag. U kunt door middel van het contactformulier contact met ons opnemen en vervolgens zullen wij hier zo spoedig mogelijk op reageren om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij staan graag voor u klaar!

Volg ons ook op LinkedIn!