Hulp bij re-integratie

Na een langdurige periode van ziekteverzuim kan het voor uw werknemer lastig zijn om weer te beginnen met werken. Het is dan ook belangrijk dat u uw werknemer voldoende ondersteuning biedt tijdens het re-integratietraject. Zoekt u hulp bij de re-integratie van uw werknemer? Dan bent u bij NCMconsult aan het juiste adres! Wij bieden verzuimbegeleiding, zowel tijdens het ziekteverzuim als erna. Graag vertellen we u hier meer over!

Wet Verbetering Poortwachter

Wanneer uw bedrijf kampt met zieke werknemers komt de Wet Verbetering Poortwachter hierbij kijken. Deze wet schrijft voor dat u zich als werkgever, samen met uw zieke werknemer, vanaf het begin van de ziekteperiode actief moet inspannen om langdurige arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Daarnaast bent u verplicht om uw zieke werknemer zo snel mogelijk te laten re-integreren en een re-integratiedossier bij te houden.

Hulp bij re-integratie door NCMconsult

Wij begrijpen dat ziekteverzuim van uw werknemers veel tijd kan vergen en onbekend terrein kan zijn. Gelukkig bieden wij hulp bij re-integratie! Wij zijn namelijk bekend met de wet en de uitvoering van het re-integratieproces. Daarnaast is onze dienstverlening op maat gesneden. Allereerst kijken wij naar de situatie van uw werknemer en uw bedrijf. Hierbij streven we ernaar om de onderliggende oorzaken van het verzuim op te sporen, zodat hier snel op bijgestuurd kan worden. U kunt dan ook naast hulp bij de begeleiding van de re-integratie van uw medewerker ook bij ons terecht voor het voorkomen van ziekteverzuim. Het is namelijk zaak om grip op het verzuim te houden. Een hoog percentage ziekteverzuim en/of medewerkers die frequent kortstondig ziek zijn kan een teken zijn dat er iets niet goed gaat in uw bedrijf. Wij streven ernaar de oorzaak hiervan te vinden en een advies op te stellen hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen.

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over hulp bij re-integratie? Neem dan contact met ons op! Wij verzekeren u ervan dat onze aanpak leidt tot een snelle terugkeer op de werkvloer en u door middel van onze werkwijze de grootste kans op blijvende inzetbaarheid heeft.

Volg ons ook op LinkedIn!